Profil       Produkter       Tilbud      Partner      Vilkår      Tools      Indeks      
  Nyhedsbrev
Få gode ideer og tips
 

 

 

 

 


Cicoor Host & Saas ApS
Dybendal Allé 12, 1. sal
2630 Taastrup

Tlf: 88 27 60 80
post@hosting.cicoor.dk

CVR: 32472915

10 gode råd til at undgå e-mail virus

Nedenfor har vi samlet 10 gode råd om hvordan I kan undgå at få virus via e-mail. Del dem med kollegaer, forretningsforbindelser mv.


10

Installér et antivirus program. Stort set alle antivirus programmer på markedet scanner i dag indgående mails for virus, og dette er et vigtigt skridt for at sikre dig imod at få virus. Omvendt er det farligt ene og alene at stole på antivirusprogrammerne, da disse altid vil være et skridt bagefter virusprogrammørerne.

 

9

Tro dig ikke sikker selv om du bruger andre e-mail programmer end Microsofts, da mange virus spreder sig via vedlagte filer og alt hvad du behøver at gøre for få virus, er at åbne den vedlagte fil.

 

8

Husk at Microsoft ikke sender opdateringer ud via e-mail. Et almindeligt trick blandt virusprogrammører er at få modtagerne til at tror, at den vedlagte fil er en sikkerhedsopdatering fra Microsoft. Det er det ikke.

 

7

Et andet trick er at sende en e-mail hvori der er gemt et program. Hvis der kommer en pop-up, når du åbner en e-mail, som spørger om en fil skal åbnes eller gemmes så vælg annullér. Mange har preview slået til og dette er en dårlig idé hvis man vil undgå virus. Denne kaldes ”Indholdsrude” i Outlook. Vælg ”Vis” i topmenuen og klik derefter på ”Indholdsrude” hvis du vil slå den fra.

 

6

Installer de nyeste sikkerhedsopdateringer. Mange producenter – herunder Microsoft – udsender løbende sikkerhedsopdateringer, hvis de finder huller som virusprogrammører eller hackere kan udnytte. Microsofts opdateringer kan findes via adressen http://www.microsoft.com/security

 

5

Brug Outlooks sikkerhedsindstillinger. Disse finder du ved at vælger ”Funktioner”, ”Indstillinger”, ”Sikkerhed”, ”Zoneindstillinger”. Vælg ”Internet” og ”Custom Level”. Slå her alt fra som har med ”ActiveX controls and plugins” og ”Active scripting” at gøre.

 

4

Åben aldrig vedlagte filer, som har navne der ender på .bat, .vbs, .shs, .pif, eller .scn. Normalt bruger man aldrig disse filendelser ved almindelig korrespondance men virusprogrammører elsker dem.

 

3

Åben aldrig filer som har dobbelt endelser. Eksempelvis tilbud.doc.pif. Dette kan sagtens lade sig gøre i Windows men er ret ualmindeligt undtagen når det drejer sig om virus.

 

2

Indstil Windows så det viser filendelser. Windows er fra starten sat op til ikke at vise filendelser og det betyder, at det er let for virusprogrammørerne at lokke dig til at åbne en fil som indeholder virus. Du selv sætte Windows op til at vise filendelser ved at åbne Stifinder og vælge ”Funktioner”, ”Mappe indstillinger”, ”Vis” og fjern markering i ”Skjul filendelser for kendte filer”.

 

1

Åben aldrig en vedlagt fil direkte. Gem den og scan den for virus. Selv nogle som du kender godt, kan ved et uheld sende en virus.

    » Tips
    » Domænetester
    » Konkurrencer